Dag två i Singapore blev
en härlig fullspäckad dag. Vi tog MRTn (Mass Rapid Transit eller tunnelbana som
vi skulle kalla det i Sverige), in mot stan vid niotiden på morgonen. Åkte till
Orchard road, där vi åt frukost på Starbucks, försökte boka buss till Malaysia,
samt fixa passfoton till Lina för kommande visum. Regnet fullkomligt öste ner.
Efter några timmar och två latte var begav vi oss mot Kina, eller ja mer bestämt
China town. Där köpte vi magneter, tittade i de små souveniraffärerna samt var
väldigt kulinariska och smakade på allt från Moon cakes till rostade kastanjer,
en skum grön geléaktig och ganska oaptitlig (rent ut sagt) grej,samt torkad
kinesisk frukt. Till lunch fortsatte vi
att äta lokalt och hittade ett hawker center (en slags food court) med massa
spännande rätter så som fish head curry, grishjärna och annat smått och gott.
Vi valde att testa springrolls och några olika dumplings. Gott och spännande.
Efter vår kinesiska lunch
begav vi oss mot Clarke Quey och Marina Bay. Vi gick en lång promenad längs med
floden. Tyvärr öppnade sig himlen igen efter några timmar med mer eller mindre
uppehåll så vi gömde oss på ett kafé där vi drack mer kaffe. Vi försökte vänta
ut regnet, men insåg efter nån timme att det var ganska meningslöst, så vi
sprang mot Raffles hotel för att avnjuta en god men dyr Singapose sling i den
legendariska Longbar, baren där den där den uppfanns för cirka 100 år sedan.
Efter nån timmes sekelskiftesflärd
begav vi oss tillbaka mot vårt inte riktigt lika lyxiga hostel (men så betalar
vi också en hundradel per natt jämfört vad en natt på billigaste rummet på Raffels
skulle kosta). Vi svidade om till Party klädsel och jag satte på mig klackarna…
Redo för Singapore by night. Vi tog åter igen MRTn in ot stan, och hoppade av i
närheten av Little India. När vi hade tagit MRTn så var det uppehåll. Tio minuter
senare så öste regnet ner igen. Men det finns inget dåligt väder som det heter
så vi begav oss i riktning mot Indien. Insåg efter sisådär 3 sekunder att vi
skulle bli genomblöta så jag köpte första bästa paraply vilket hjälpte lite i
alla fall. Snart kände vi hur dofterna förändrades och det började lukta en
blandning mellan curry och blommor.
Och så helt plötsligt låg
den där, restaurangen som jag hade läst om skulle vara en av Little Indias
bästa och mest prisvärda, Banana leaf apolo. Valet var lätt. Vi åt en underbart
god middag som sköljdes ner med varsin Kingfisher öl och för min del minnen
från tiden i Bombay.
Vi tog en kort promenad
runt kvarteren. Little India är om en renare och lite mindre kaotisk version av
det Bombay jag minns. Det har många av de positiva sakerna så som lukerna,
affärerna och maten, men utan den otroliga fattigdom som finns i Indien. Lite
av ett India light eller Indien för nybörjare skulle jag säga. Vi åkte vidare
med MRTn mot Clark Quey. Tyvärr hade min favorit bar Clinic försvunnit men vi
fortsatte vår internationella kväll med en irländsk bar, en spansk tapas
restaurang och avslutade kvällen med dans på en skottsk bar till ett lokalt
band vid namn Deja vue som spelade klubbmusik.
Vi kom tillbaka till
hostellet vid två och jag somnade ganska dikt. Jag vaknade efter inte så länge
av en dröm där jag skulle på en fest men hade för on i magen för att gå.
Drömmen var inte verklig, men tyvärr var magkamperna det. Jag kände igen
symtomen direkt, matförgiftning. Det är ju tyvärr en av de negativa sidorna av
att älska att testa all spännande mat där ute. Men men. Such is life.
Vi har nu kommit fram
till KL. Bussen hit var bekväm men min mage krampar var tionde minut. Tack och
lov är det ”bara” kramper, inget annat… Ja vet inte säkert vad som orsakade
mina symtom, men då Lina mår bra misstänker jag tyvärr att det var min
underbart goda Chicken Tikka. Men att jag har åkt på en liten åkomma kommer
verkligen inte stoppa mig från framtida matexperiment. Tvärtom, jag kan knappt
vänta på att bli bättre så att jag kan uppleva all spännande mat här i
Malaysia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar