lördag 30 juli 2011

Igår var vi på "back to school party" på universitetet. (Japp det finns en bar på universitetetsområdet så man kan ta en afterschool direkt efter sista föreläsningen för dagen om man är sugen!). Det var en upplevelse, minst sagt.

Efter att ha delat på en flaska av vår nya favoritdryck passion pop begav vi oss mot universitetet. När vi kom dit blev vi ganska överraskade. Det visade sig att det inte bara var ett back to school party som i att "nu ses vi igen efter lovet" utan en temafest (maskerad) med temat "back to school".

Det finns ett antal internationella fenomen som alltid är liknande, var man än kommer, som exempelvis att män tycker om att grilla och dricka öl. Ett annat fenomen som är liknande var man än kommer är att så fort det är någon slags tema på en fest finns det alltid ett antal personer som tenderar att ta av sig sina kläder istället för att ta på sig. I sverige hittar man kanske en eller två tjejer och en kille som passar på att ta tillfället i akt att springa runt i trosor och bh alternativt bar överkropp när det vankas utklädningsparty. Fair enough. I Australien visade det sig att 90 % var utklädda och i stort sett alla av dessa personer sprang runt i minimala kjolar och blusar uppknäppta och uppknutna i midjan.

Visst, vi kanske skulle anat detta. Efter några utekvällar i Surfers Paradise har vi nämligen konstaterat att stilen skiljer sig aningen här jämfört med Sverige. Jag kände mig ganska malplacerad emellanåt i mina jeans topp och kavaj. Gammal, tråkig och pryd. Egentligen dock hela situationen ganska komisk och när den första chocken släppt var det faktiskt ganska roligt att titta på folk!

Efter några spännande timmar på universitetet tog vi bussen till Surfers och därifrån vidare till broad beach. Det blev en riktigt trevlig helkväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar