fredag 15 juli 2011

Fiji time

Hej hej hallå!

Hoppas att just du mår bra. Tiden går ju fort när man har roligt och nu sitter jag här och det är sista kvällen på Fiji. Vi har haft en väldigt bra vecka innehållande sol, tropisk värme, blått hav och vita stränder, finfin snorkling och massa god mat.

För dig som inte visste det så består Fiji av 332 öar och är beläget i södra stilla havet cirka 2000 km från Nya Zealand.

Innan vi kom hit fick jag flera gånger frågan om vi skulle ut till ”öarna”. Har man inte varit på Fiji tidigare (eller lustläst lonelyplanet) så vet man ju inte riktigt vad det innebär. När man åker ut till öarna som backpacker innebär det såklart inga lyxiga beach bungalows utan att man bor i enkla sovsalar. Det är ett socialt sätt att resa på och det är lätt att börja prata med människor. Vi hann besöka tre olika öar; South sea island, Bounty island och Beachcomber island. Alla tre paradislika och precis så som man föreställer sig att söderhavsöar skall se ut. Ute på öarna ingår helpension med frukost lunch och middag vid bestämda tidpunkter. Maten har varit riktigt god. Det serveras fisk till såväl lunch som middag och har man svårt för det kanske inte man uppskattat maten lika mycket. Jag som älskar allt som kommer från havet (i stort sett) var helnöjd. Prisläget var väl vad man skulle kunna vänta sig en cola kostar cirka 4 dollar vilket blir ca 16 kronor (1 fiji dollar 4,01 kr), en öl får man för fem dollar och en cocktail för ca 14. Det är i stort sett vad man har behövt hålla reda på. Väldigt enkelt och bekvämt. Och ganska underbart.

Vi hade ju ganska kort tid och jag hade gärna kommit tillbaka och haft tid (och råd) att dyka, bestiga berg, vandra, och leva ytterligare lite öliv. Men fiji är riktigt härligt som sagt helt klart värt ett besök

Imorgon ska vi ut på en heldagstur, vi blir upphämtade klockan 07.00. Tidigt kanske du tänker men då vill jag meddela att vi inte sovit längre än till 08.20 nån morgon. Det blir i alla fall biltur kava ceremoni , båttur, och bbq lunch.. Jag tror det blir toppen

Bilder kommer inom kort när vi hittar gratis wifi.. :-)

Fair winds

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar