söndag 19 juni 2011

Regniga dagar i juni...

Svensk sommar är oberäknelig. När solen skiner finns det få saker som slår en heldag i skärgården. Dock är dessa dagar ganska få räknade och resterande delen av sommaren får man underhålla sig bäst man kan. Idag har jag bakat en helt fantastisk rabarberpaj.. Receptet följer här nedan och kommer ifrån tidningen buffé (dock med vissa småändringar).

Du behöver:

ca 10 Rabarber
3/4 dl ljust muscovado socker
1 msk maizena
-----

125 gram smör
1 3/4 muscovado socker
70 g pekannötter (el cashewnötter, funkar lika bra!)
2,5 dl mjöl,
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt


Sätt ugnen på 200 grader, skiva rabarberna i lagom bitar (ca 2 cm). Blanda med maizenamjöl och muscovado socker.

Blanda ihop alla torra ingredienser. Finfördela det rumsvarma smöret. Blanda väl med händerna till en deg. Sprid rabarberna i en form, täck med degen (tänk smulpaj). Servera med jordgubbar och en liten klick av godaste Häagen-Dazs vaniljglass..

Och så blev även detta en bra sommardag, om än inte så solig..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar